Підтримати нас

СБУ затримала російського агента, якого завербували через його батьків на окупованій Херсонщині

Автор статті
11 грудня 2023 08:40
252
Поширити:

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента ГРУ ЗС Росії, який розвідував позиції та рух Сил оборони на Миколаївщині. За службу на користь РФ чоловіка обіцяли “евакуювати” на лівобережжя Херсонщини, де проживали його батьки. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, якого дистанційно завербували через його рідних на окупованій Херсонщині. Вони вже тривалий час співпрацюють із російською спецслужбою. За службу на користь РФ чоловіка обіцяли “евакуювати” на лівобережжя Херсонщини, де проживали його батьки. За вказівкою російських окупантів родичі передали фігуранту контакт куратора з російського ГРУ та “умовні фрази”, які чоловік використав для встановлення агентурного зв’язку.

Як зазначається, передусім чоловік намагався виявити ППО на Миколаївщині. Розвіддані від агента потрібні були для підготовки нових та коригування повторних ударів ракетами та “Шахедами” по області. За це завдання він отримав від кураторів із російського ГРУ авансом 10 тисяч грн.

Співробітники СБУ встановили місцеперебування російського агента та затримали його при спробі передачі розвідінформації, інформує відомство.

Чоловікові повідомили про підозру в держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Раніше контррозвідники СБУ затримали депутата однієї із селищних рад на Херсонщині, який під час окупації області перейшов на бік Росії. 

У відповіді Офісу Генпрокурора на запит Медіаплатформи "Вгору" повідомили, що з січня по жовтень 2023 року на облік поставили 482 кримінальних правопорушення за фактом колабораціонізму в Херсонській області. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ