Підтримати нас

СБУ затримала депутата однієї із селищних рад на Херсонщині: навів військових РФ на свого батька

Vgoru
Автор статті
24 листопада 2023 08:59
820
Поширити:

Контррозвідники СБУ затримали депутата однієї із селищних рад на Херсонщині, який під час окупації області перейшов на бік Росії. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Про це йдеться на сторінці відомства.

Як повідомляє Служба безпеки, чоловік входив до складу Партії регіонів.

Зазначається, що затриманий здавав російським окупантам місця перебування учасників руху опору та членів їхніх родин. 

Крім того, він навів військових РФ на свого батька, що мав проукраїнську позицію та виступав проти збройної агресії Росії.

“Батька-патріота відвезли до місцевої російської катівні. До нього застосовували численні тортури, намагаючись схилити до співпраці з окупаційними військовими”, – йдеться в дописі.

Правоохоронці стверджують, що затриманий працював у незаконно створеній адміністрації та відповідав за розподіл «гумдопомоги» з РФ між прихильниками кремлівського режиму.

Також він допомагав грабувати будинки місцевих жителів та викрадати людей, які чинили спротив.

У відомстві пишуть, що чоловік із власної ініціативи чергував зі зброєю на російських блокпостах та розселяв військових у помешканнях громадян, що виїхали на підконтрольну Україні територію.

Після звільнення селища він залишився на території громади, де намагався «залягти на дно» й таким чином уникнути правосуддя, йдеться в повідомленні.

Раніше в Херсоні в результаті стабілізаційних заходів СБУ затримала жінку, яка очолила відділ документообігу в захопленому університеті, та повідомили їй про підозру. 

Служба безпеки затримала очільника херсонського автопідприємства, яке займалося пасажирськими перевезеннями в Херсонській області. Після захоплення Херсона чоловік підтримав російських окупантів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ