Підтримати нас

У Херсоні затримали жінку, яка під час окупації очолила один із відділів у захопленому університеті

Vgoru
Автор статті
16 листопада 2023 08:59
574
Поширити:

У Херсоні в результаті стабілізаційних заходів СБУ затримала жінку, яка очолила відділ документообігу в захопленому університеті, та повідомили їй про підозру. Їй загрожує до 5 років тюрми з конфіскацією майна.

Про це йдеться на сторінці відомства.

Зазначається, що на посаді затримана впроваджувала стандарти освіти РФ, переоформлювала документи в захопленому навчальному закладі.

Фото зі сторінки СБУ

Крім того, у Службі безпеки пишуть, що жінка отримала російський паспорт та голосувала на незаконному референдумі за приєднання Херсонщини до складу Росії.

Фото зі сторінки СБУ

Також підозрювана на власній сторінці в забороненій соцмережі “Однокласники” поширювала кремлівські наративи, виправдовувала окупацію Криму та підтримувала російських військових.

Фото зі сторінки СБУ

“Після звільнення Херсона прихильниця Росії залишилась у місті та продовжила періодично «розганяти» ворожу інтернет-пропаганду”, – йдеться в дописі.

Раніше ми писали, що Служба безпеки затримала очільника херсонського автопідприємства, яке займалося пасажирськими перевезеннями в Херсонській області. Після захоплення Херсона чоловік підтримав російських окупантів.

За матеріалами Служби безпеки засудили мешканку Бериславського району, яка увійшла до окупаційного “виборчкому РФ” у селі Дудчани. Її затримали після деокупації правобережної Херсонщини. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ