Підтримати нас

Росіяни обстріляли Херсон із реактивних систем залпового вогню. ОНОВЛЕНО

Vgoru
Автор статті
05 червня 2023 07:14
481
Поширити:

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За інформацією слідства, у ніч на 5 червня російські військові обстрілювали житлові квартали міста Херсона. За попередніми даними, вогонь вівся з реактивних систем залпового вогню. Обстріли велися й забороненими запалювальними боєприпасами, що призвело до великої кількості пожеж.

Через удари армії РФ пошкоджено зо два десятки житлових будинків, гаражі, автомобілі, два освітні заклади.

Також окупанти обстріляли один із медичних закладів, в якому на момент атаки перебували 135 пацієнтів та 44 медики. Вони не постраждали. У лікарні вибиті вікна та двері.

Унаслідок нічних обстрілів Херсона постраждала 47-річна жінка. Їй надали медичну допомогу на місці, від госпіталізації відмовилася.

Орім цього, з артилерії обстріляли й Микільське Херсонського району – по мирному населеному пункту зафіксовано десятки “прильотів”. Через удари армії РФ пошкоджено житлові будинки та обʼєкт критичної інфраструктури.

Зараз правоохоронці фіксують злочин, скоєний армією країни-агресора.

Нагадаємо, минулої доби, 4 червня, росіяни 28 разів обстріляли правобережжя Херсонщини. Вони випустили 176 снарядів із мінометів, артилерії, "Градів", БПЛА та авіації.

Унаслідок ворожих обстрілів постраждали житлові квартали населених пунктів області, а також територія та будівля заводу та комунального підприємства Бериславського району.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ