Підтримати нас

Росіяни атакували човен з цивільними, які евакуювалися з лівобережжя Херсонщини. ОНОВЛЕНО

Vgoru
11 червня 2023 14:29
539
Поширити:

Армія РФ атакувала човен з цивільними, які евакуювалися з тимчасово окупованого лівого берега на Херсонщині. 

Про це повідомляє керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

"Вони відкрили вогонь у спини цивільним. Шестеро людей отримали поранення. Вони дісталися до Херсона та були ушпиталені. Лікарі борються за життя поранених", – ідеться в повідомленні.

Пізніше начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що через обстріл човна, яким евакуювалися люди з лівого берега, постраждали тринадцять людей. Троє мирних людей загинули, ще десятеро дістали поранення, серед них двоє правоохоронців. 

"74-річний чоловік, коли ворог відкрив вогонь, власним тілом прикрив жінку. Росіяни розстріляли його в спину. Від отриманих поранень він загинув, лікарі не встигли йому допомогти", – написав очільник.

Раніше ми писали, що понад сотню людей з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини евакуювали на підконтрольний Україні правий берег Дніпра. Ситуація на лівому березі в цілому критична. Окупанти не евакуюють населення. Підтопленими залишаються 14 населених пунктів на тимчасово окупованому лівобережжі.

У тимчасово окупованій Новокаховській громаді рівень води падає. Люди все частіше бачать загиблих через повінь тварин та непридатні для життя будинки. Найбільш критична ситуація в Корсунці, яка пішла під воду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ