Підтримати нас

Російська армія просунулася в Кринках на лівобережжі Херсонщини – новий звіт ISW

Автор статті
17 січня 2024 09:30
1,421
Поширити:

Російські війська нещодавно незначно просунулися в західну частину Кринків на лівобережжі Херсонщини. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). 

“Геолокаційні кадри від 15 січня показують, що російські війська просунулися на північ до берегової лінії в західній частині села Кринки”, – ідеться в новому звіті ISW.

Водночас станом на 15 січня українські війська утримують свої позиції на лівобережжі Херсонщини, а біля Кринків тривають обмежені позиційні бої, повідомляють американські аналітики. 

“Російські джерела стверджували, що морозна погода перешкоджає човнам ЗСУ рухатися та висаджуватися на березі, тому що Дніпро та Конка замерзли”, – ідеться у звіті Інституту вивчення війни. 

Раніше в ISW писали, що низькі температури в Україні, ймовірно, стримують операції на фронті, але створять більш сприятливий рельєф для важкої техніки, оскільки земля замерзне в найближчі тижні. 

Речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук в ефірі Медіаплатформи “Вгору” зазначив, що наразі головне завдання для РФ – знищити плацдарми ЗСУ на лівобережжі. Для цього російське командування залучає найбільш боєздатні на Херсонському напрямку сили ЗС РФ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ