Підтримати нас

Російські військові викрали жителя окупованого селища Любимівка на Херсонщині

Вгору
Автор статті
25 березня 2024 09:40
393
Поширити:
Олексій Грінько. Фото: ЦЖР

22 березня 2024 року російські військові орієнтовно о 15:00-16:00 годині викрали з дому 43-річного Олексія Грінька мешканця селища Любимівка Каховського району Херсонської області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що Олексію накинули мішок на голову та вивезли в невідомому напрямку. Його дружина просить допомоги в пошуках у соцмережах.

З джерел ЦЖР стало відомо, що 22 березня військові РФ обшукували будинки багатьох жителів Любимівської селищної громади. Нібито вони шукали українських диверсантів, адже того дня ЗСУ знищили їхній склад боєкомплектів, розташований у будівлі захопленого колишнього місцевого дитсадка. 

“Олексій Грінько – проста, дуже гарна людина, він займався продажем добрив, працював у “Чумаку”, “Грінтімі” та інших підприємствах. Окупанти його схопили під «гарячу руку”, – розповіли джерела ЦЖР.

За словами місцевих жителів, у 2023 році військові РФ уже проводили незаконний обшук у будинку Олексія Грінька. Чоловік намагався виїхати з окупації, але на одному із блокпостів російські військові його не пропустили й сильно побили, тому він був змушений повернутися до Любимівки.

  • Минулого тижня в селі Кохани Голопристанської громади Скадовського району на лівобережжі Херсонської області знайшли тіла трьох чоловіків, убитих російськими військовими. Ними виявилися місцеві жителі Олександр Карпусь, Олександр Голенков і Микола Вознов.
  • Нещодавно стало відомо, що настоятеля храму Православної церкви України 59-річного Степана Подольчака викрали та закатували до смерті в окупованому селищі Каланчак Скадовського району Херсонської області.
  • У листопаді 2023 року в окупованому селищі Горностаївка Херсонської області відбулися масові затримання чоловіків. Затримали щонайменше 7 мирних громадян – двох молодиків відпустили через кілька днів, один помер після допиту, а щонайменше троє безслідно зникли.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ