Підтримати нас

Протест художників проти продажу виставкової зали - який результат. ФОТО

Автор статті
05 листопада 2021 12:08
1,582
Поширити:

Сьогодні вранці, 5 листопада, художники та небайдужі містяни зібралися під стінами Херсонської міськради на мітинг з вимогою не допустити продажу виставкової зали.

Раніше її приміщення потрапило до переліку приватизаційних об'єктів у проєкті рішення №5186.

Митці принесли картини до мерії й влаштували символічну виставку спеціально для депутатів та чиновників, котрі до цього обговорювали на засіданні координаційної ради, що зала зачинена і виставки там не проводяться. Але  наразі зала зачинена через посилені карантинні обмеження. У “зеленій” зоні  подивитися на картини можна було щодня. 

Потім художники накрили картини чорним полотном, що символізувало крапку, яку в мерії хочуть поставити на культурі у нашому місті. Дійсно, наразі в Херсоні є мало культурних місць і жоден міський голова досі не запропонував відновити філармонію або відкрити муніципальний виставковий центр. Поки міська влада опікується лише розпродажем комунального майна у центрі Херсона й ледь не виставила на продаж приміщення бібліотек.

До і під час засідання наша журналістка ставила питання міському голові Ігорю Колихаєву про подальшу долю приміщення зали, але він ухилився від відповіді. Лише сказав, що все скаже згодом. Під час прийняття порядку денного Ігор Колихаєв запропонував виключити приміщення зали з приватизаційного переліку, і його пропозицію підтримала більшість депутатів.

Цю перемогу художники вважають проміжною й готуються до пропозиції з боку мерії стосовно  суми місячної оренди за використання приміщення зали. Наші журналісти продовжують уважно спостерігати за перебігом подій довкола цієї справи. 

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ