Підтримати нас

Пропагандисти зняли фільм про незаконного голову Херсонщини Сальда

18 червня 2024 18:56
394
Поширити:
Скришот із пропагандистського каналу

Російський політтехнолог, підозрюваний СБУ Олександр Малькевич, зняв фільм про призначеного Кремлем незаконного голову Херсонщини Володимира Сальда. 18 червня його показали в окупованому Генічеську.

Про це повідомляють пропагандистські канали. 

Єдиним досягненням Сальда в фільмі представляють відновлений в Херсоні у 2003 році пам'ятник Потьомкіну. У жовтні 2022 року російські окупанти, коли тікали з правобережжя вивезли його з собою. Також показують кадри, як Сальдо голосує на незаконних виборах президента РФ. 

Окрім цього, згідно з інформацією окупаційної адміністрації показ відвідали підозрювані в колабораціонізмі: незаконна заступниця губернатора Херсонської області по роботі з евакуйованими Тетяна Кузьміч, незаконний заступник голови окупаційної ВЦА Сергій Черевко, директор пропагандистського каналу "Таврія" Євген Бриков.

У коментарі “Вгору” політолог і краєзнавець Дементій Білий зазначив, що робити з Сальда ідейного керівника – “смішно”. Адже під час його мерства в Херсоні “розквітала” корупція й місто занепадало.

  • 8 листопада Малиновський райсуд Одеси визнав Сальда винним у державній зраді та призначив йому 15 років позбавлення волі.
  • 21 травня 2024 року його квартиру в Одесі продали на аукціоні за 2 мільйони 900 тисяч гривень.У липні 2023 року майно Сальдо й майно, що належить його доньці та колишній дружині, передали державі.
  • 14 червня 2022 року Восьмий апеляційний адміністративний суд затвердив заборону діяльності партії «Блок Володимира Сальдо» в Україні.
  • 11 червня Сальдо отримав російське громадянство від тимчасової окупаційної влади Херсона.
  • 3 червня 2022 року він потрапив до санкційного списку Євросоюзу через співпрацю з Росією.
  • 26 квітня його призначили головою російської окупаційної адміністрації Херсона.
  • 16 березня 2022 року Сальдо з іншими херсонськими колаборантами брав участь у засіданні незаконного Комітету порятунку "За мир і порядок”.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів