Підтримати нас

Канада ввела санкції: під обмеження потрапив пропагандист, що запустив канал “Таврія” в Херсоні

13 червня 2024 22:00
300
Поширити:
Фото з пропагандистських ЗМІ

13 червня Канада запровадила санкції проти РФ. Під них потрапив російський пропагандист Олександр Малькевич. Він займався запуском каналу “Таврія” в окупованому Херсоні.

Про це йдеться на сайті уряду Канади.

У матеріалі зазначається, що ці санкції стосуються людей та компаній, що причетні до дезінформації та пропаганди.

До обмежень увійшли телеканали «Таврія ТВ», «Маріуполь 24» і сайт ZaMedia, які незаконно працюють на окупованих територіях. 

До переліку обмежень увійшов Олександр Малькевич, якому СБУ повідомляла про підозру. Він за підтримки окупаційної влади запустив «ТРК Таврія» в окупованому Херсоні на базі захопленого приміщення херсонської філії «Суспільного». Цей канал використовували для пропаганди та розповсюдження “новин” про ситуацію на фронті, ситуацію в Україні, а також для підтримки незаконного референдуму щодо приєднання території Херсонської області до РФ.

  • Олександр Малькевич з 2022 року створив пропагандистський апарат на окупованій частині півдня України. Малькевич – генеральний директор телеканалу “Санкт-Петербург”, перший заступник голови Комісії зі ЗМІ Громадської палати РФ, радник губернатора Санкт-Петербурга з роботи в нових регіонах.
  • Уряд Канади запровадив санкції проти ексміністра освіти та науки України Дмитра Табачника. За даними правоохоронців, ексміністр Табачник допомагав на окупованих територіях півдня України переформатувати освітню галузь за стандартами РФ. За це його призначили окупаційним радником Балицького та включили до складу партії «Єдина Росія». Табачник причетний до розкрадання майна місцевих аграріїв та захоплення їхніх підприємств.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів