Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється депутат районної ради Херсона Сергій Черевко

Автор статті
13 листопада 2023 13:44
595
Поширити:

Прокуратура заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі 48-річному депутату районної ради Херсона. У квітні 2022 року він обійняв окупаційну посаду “заступника голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області”. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Зазначається, що зараз чоловік займає окупаційну посаду “заступника голови уряду із соціальних питань”.

На сайті Офісу Генпрокурора йдеться про колишнього гуманітарного заступника міського голови Херсона Сергія Черевка. До виконкому він прийшов працювати за гауляйтера Володимира Сальдо. Чоловік є педагогом за фахом і спеціалізувався на освіті та культурі.

У січні ДБР провело обшук у будинку Сергія Черевка. ДБР вилучила документи щодо організації пропагандистських заходів, сценарії урочистостей до дня перемоги та дня Росії, символіку РФ, георгіївські стрічки, радянські символи.

Також Сергій Черевко 19 жовтня 2022 року Указом Президента потрапив до санкційного списку РНБО, щодо осіб, які прямо або опосередковано підтримали військову агресію Росії проти України.

Нагадаємо, за колабораціонізм судитимуть депутата Херсонської райради Олександра Калюжного, який 2020 року став депутатом Херсонської районної ради від забороненої зараз партії «Блок Володимира Сальдо».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ