Підтримати нас

Правоохоронці відкрили понад 10 кримінальних проваджень за фактами злочинів росіян на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
29 травня 2023 08:20
337
Поширити:

За минулі дві доби поліція відкрила 14 кримінальних проваджень щодо російських воєнних злочинів на правобережжі Херсонщини. 

Про це йдеться на сторінці відомства у Facebook.  

За даними слідства, авіація РФ атакувала керованими авіабомбами Зміївку, Новоберислав, Урожайне та Берислав. Унаслідок обстрілів пошкоджені склади сільгосппідприємства, житлові будинки, лікарня та територія заводу.

У Херсоні окупанти цілодобово гатили по житлових кварталах, центру міста та прибережних районах. Унаслідок влучання ворожих снарядів постраждали приватні та багатоквартирні будинки, у яких вибиті та потрощені вікна, двері й покрівля. 

У мікрорайоні Житлоселище вчора під ворожий обстріл потрапила 86-річна жінка. Її з мінно-вибуховою травмою, пораненнями верхніх та нижніх кінцівок, обличчя та тулуба доставили до лікарні.

За цими фактами поліція відкрила 14 кримінальних проваджень за ст. 438 “Порушення законів і звичаїв війни” КК України.

Правоохоронні органи Херсонщини також розслідують близько 2 тисяч кримінальних проваджень за фактом колабораційної діяльності. Загалом повідомили про підозру 313 особам. Як обвинувальні акти 152 кримінальних проваджень щодо 162 осіб уже направлені до суду. За колабораційну діяльність уже засуджено 80 осіб.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ