Підтримати нас

На Херсонщині правоохоронні органи розслідують близько 2 тисяч випадків колабораціонізму

Vgoru
Автор статті
26 травня 2023 15:32
740
Поширити:

Правоохоронні органи Херсонщини розслідують близько 2 тисяч кримінальних проваджень за фактом колабораційної діяльності. Загалом повідомили про підозру 313 особам. Як обвинувальні акти 152 кримінальних проваджень стосовно 162 осіб уже направлені до суду.

Про це повідомив перший заступник керівника обласної прокуратури Олександр Михалік на пресконференції Херсонської ОВА 25 травня.

“На теперішній час є певні реальні вироки. Стосовно звільнених територій ця цифра близько вісімдесяти осіб, і в коло цих осіб входять представники всіх професій: починаючи від депутатів і закінчуючи простими особами”, — повідомляє заступник. 

Також Олександр Михалік розповідає, що кожного дня кількість злочинів за статтею 438 КК України “Порушення законів та звичаїв війни” зростає. Наразі  проводиться досудове розслідування майже 18,5 тисяч кримінальних правопорушень за цією статтею.

Нагадаємо, днями СБУ наклала арешт на майно гауляйтера міста Гола Пристань на Херсонщині – Геннадія Недялкова. Загальна сума арештованого майна становить понад 11 мільйонів гривень.

Слідчі повідомили про підозру в колабораціонізмі окупаційному голові Виноградівської громади Олександру Фесенку. Йому загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. За даними слідства, на своїй посаді він підбирав співробітників, брав участь у псевдореферендумі, організовував “евакуацію” із населених пунктів громади до Скадовського району.

Гауляйтерка Великої Олександрівки Марина Гуменюк також отримала підозру. Зрадниці загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна або без. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ