Підтримати нас

Повідомили про підозру окупаційному старості села Червоне на Херсонщині: змушував людей брати участь у референдумі

Vgoru
28 вересня 2023 10:48
383
Поширити:

Заочно повідомлено про підозру Ігорю Болотському в колабораційній діяльності, пособництві державі-агресору, а також незаконному поводженні з бойовими припасами.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний, під час тимчасової окупації Бериславського району Херсонської області, став «старостою» села Червоне Новоолександрівської громади.

Зокрема, восени 2022 року, він погрожував та змушував місцевих жителів брати участь у референдумі щодо виходу території зі складу України та приєднання до РФ.

 Також підозрюваний розселяв російських окупантів, забезпечував їх харчами, надав інформацію про жителів із проукраїнською позицією. 

“Під час проведення обшуку за місцем мешкання фігуранта правоохоронці виявили дві гранати, російську символіку, військову форму та методички кремля”, – йдеться в дописі.

Заочно повідомлено про підозру в колабораціонізмі колишньому адвокату бойовиків і члену партії Шарія – 45-річному Валентину Рибіну. Йому загрожує від 5 до 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

У Херсоні прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом державної зради. Він збирав інформацію про місця базування підрозділів ЗСУ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ