Підтримати нас

Портрет мешканки Чугуєва, яка стала обличчям війни, продали за $100 тисяч

Vgoru
Автор статті
30 березня 2022 13:05
819
Поширити:

Портрет пораненої мешканки Чугуєва Олени Курило, фото якої опублікували найвідоміші світові ЗМІ, продали на аукціоні Heritage Auctions за $100 тисяч. Кошти підуть на амуніцію для захисників України.

Про результати аукціону написала у Фейсбуці автор картини, художниця та педагог із Лос-Анджелеса Женя Гершман, передає Укрінформ.



Картину “Перше обличчя війни”, намальовану за фотографією Вольфганга Швана, 29 березня продали на найпрестижнішому американському аукціоні Heritage Auctions за $100 тисяч, ці кошти направлять на закупівлю амуніції для захисників України. «$100,000 для України.

“Я відновила віру в професію художника”, - написала Гершман. Вона також відзначила, що саме в день закриття аукціону Олені зробили операцію, яка має відновити втрачений зір.

Раніше художниця заявила, що війна в Україні стосується кожного.

“Дуже швидко була поширена перша фотографія війни, і ця фотографія підкорила світ. І це був образ жінки, чиє лице було схоже, я б сказала, на поле битви, і я не могла відвернутися. І я побачила ці прекрасні, справді прекрасні блакитні очі, які дивляться на мене, і вони неначе говорили зі мною напряму. Я знала, що мала намалювати її, і я занурилася в роботу, і ось вона дивиться на мене з полотна. І найбільш дивовижним був її погляд, тому що я уявляла, і я подумала, що якби це була я, то я б ненавиділа, мстила, я б боялась, але ці очі не відображали те, чого я очікувала, це були чисті очі дитини, котрі були приголомшені звірствами війни”, - розповіла Гершман.

Відомий репортер і письменник, а нині боєць тероборони Києва Сергій Лойко у своєму Фейсбуці повідомив, що за спільним рішенням аукціоністів і художниці гроші направлять на закупівлю амуніції для українських захисників.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ