Підтримати нас

Порошенко підписав закон про фінську підтримку реформи в школі

Автор статті
21 липня 2018 13:32
506
Поширити:

Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про ратифікацію угоди між урядом України та урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту" Фінська підтримка реформи української школи ", прийнятий Верховною Радою України від 3 липня 2018, – повідомила прес-служба глави держави.

Угода між урядом України і урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту "Фінська підтримка реформи української школи" було підписано 5 березня 2018 у Києві.

Документ є правовою основою для ефективної реалізації проекту "Фінська підтримка реформи української школи" та залучення засобів технічної допомоги уряду Фінляндії на підтримку реформування загальної середньої освіти в Україні.

Реалізація проекту розрахована на 2018-2021 роки, в рамках якого планується залучити до 6 млн євро технічної допомоги від Фінляндії.

Проект є загальнонаціональним і зосередиться на трьох тематичних напрямках, пов'язаних між собою: розвиток компетенції вчителів, популяризації освіти і освітнього середовища, відзначається в додатку до угоди.

Цей проект відповідає основним потребам реалізації концепції "Нова українська школа". В ході її реалізації планується підготовка вчителів початкової школи (1-4 класи) до введення в навчальний процес державного стандарту початкової освіти, зазначено в пояснювальній записці до законопроекту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ