Підтримати нас

Поліція відкрила майже 1400 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів окупантів на Херсонщині

Vgoru
29 червня 2022 17:00
694
Поширити:

З початку повномасштабного вторгнення російських військових в Україну територія Херсонської області регулярно обстрілюється ворожою армією, особливо ті села, які знаходяться на кордоні з сусідніми областями.

Про це, зокрема, повідомляють у поліції Херсонщини.

Найбільше постраждали Велика Олександрівка, Нововоронцовка, Високопілля, Осокорівка, Заградівка, Мала Шестірня, Новогригорівське, Пригір’я, Калинівське та багато інших, йдеться в дописі. 

Внаслідок атак знищені приватні будинки, школи, дитячі садочки, лікарні, є загиблі та поранені мирні жителі, багато повідомлень про викрадення людей. 

Зараз поліція відкрила вже 1399 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських військових на території Херсонської області (ст. 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України). 

Додається, що після деокупації населених пунктів Херсонської області російські війська обстрілюють їх мало не щодня. 

Останніми днями під ракетними обстрілами – Кочубеївська територіальна громада, ворог обстрілює її з реактивних систем залпового вогню. 

Правоохоронці фіксують усі обставини та наслідки воєнних злочинів, поліцейські працюють на місцях подій, встановлюють інформацію щодо постраждалих осіб.

 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів