Підтримати нас

Погрожували та били: з окупованих територій Херсонщини та Донеччини вдалося вивезти 8 дітей

10 липня 2024 11:59
248
Поширити:
діти
Скриншот із відео Миколи Кулеби

На підконтрольну Україні територію з окупованих Росією Херсонщини та Донеччини вдалося вивезли 8 дітей від 7 до 17 років. 

Про це повідомив колишній Уповноважений Президента України з прав дитини та засновник мережі порятунку Save Ukraine Микола Кулеба. 

Для підлітка Сергія це вже була друга спроба виїхати з окупації. На кордоні його зупинила російська поліція й погрожувала відправити у в'язницю. На допиті хлопця звинувачували в тому, що він говорить їм неправду. Окрім цього, обіцяли привезти екстрасенса, аби той нібито його загіпнозував і хлопець все розповів, йдеться в повідомленні.

Російські окупанти проводили обшуки в матері двох дітей Олени. Її одна донька має вроджену хворобу. Жінка розповіла, що російські військові били її до втрати свідомості, а потім наказали нікому не говорити це.

Зазначається, що ще один врятований підліток Тарас розповів, що для звʼязку в окупованому рідному місті придбав російську сімку. І щойно він активував номер, одразу ж прийшло повідомлення, що можна приходити й влаштовуватися на російську службу за контрактом. Попри те, що хлопець – неповнолітній.

14-річній Мирославі російські військовослужбовці на кордоні погрожували пістолетом, щоб вона йшла на допит.

Усього “Save Ukraine” вдалося вивезти з Росії та окупованих територій 405 дітей.

Пізніше очільник Херсонської ОВА повідомив, що з окупованої території Херсонщини евакуювали 6 хлопчиків та одну дівчинку, віком від 9 до 17 років.

З початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 146 дітей із Херсонської області.

  • Раніше на підконтрольну Україні територію з окупованої Херсонщини вдалося повернути 4 родини, з них – 9 дітей. Наймолодшій дитині – 8 місяців, а найстаршій – 17 років.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів