Підтримати нас

“Пограбування, обстріли та руйнування”: як працюють провайдери в Херсоні

16 червня 2024 18:54
153
Поширити:
провайдер, ремонтні роботи
Фото: "Детектор медіа"

Під час окупації Херсона провайдери зіткнулися з мародерством, вандалізмом і спробами відібрати мережі. Зараз вони під’єднують нових абонентів намагаються будувати нові мережі під землю.

Про це повідомив регіональний директор компанії «Вінер телеком» із Херсона Данило Татарінов, передає “Детектор медіа”.

За його словами, у перші місяці після деокупації вони перетягнули та відновили понад 50 кілометрів кабелю за один місяць. Надалі відновлюють 9-10 км на місяць. 

«Чим довша окупація, тим важчі наслідки. Багато пограбовано, багато мереж зазнали руйнувань. Наслідки прильотів це вже для нас звичайна справа», каже керівник ще одного херсонського провайдера Status Олександр Коваленко. 

Через підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС багато будинків затопило і провайдер втратив понад 1000 абонентів.

За даними Світового банку, збитки телеком-ринку через війну становлять від 1,5 до 2,6 мільярда доларів, йдеться в повідомленні. 

  • Раніше керівник Миколаївської та Херсонської філій АТ “Укртелеком” розповідав, що під час окупації Херсонської області російський провайдер перероблював, розрізав по своєму мережу, а також викрали мідний кабель, комутатори.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів