Підтримати нас

Підозрюється мешканець Берислава: очолив управління зрошувальних систем при окупантах

Vgoru
Автор статті
03 липня 2023 10:40
455
Поширити:

Заочно повідомили про підозру мешканцю Берислава в колабораціонізмі та пособництві країні-агресору. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

За даними слідства, підозрюваний у липні 2022 року під час тимчасової окупації Бериславського району отримав від окупаційної влади посаду адміністратора фейкового Бериславського управління зрошувальних систем.

На псевдопосаді він перереєстрував підприємство за законодавством РФ, наймав працівників та розпоряджався майном.

На території підприємства також ремонтували російську техніку. Чоловік передав армії РФ спецтехніку та два автомобілі, повідомляється в дописі.

Окрім того, погрожуючи керівнику Бериславської дільниці Каховського міжрайонного управління водного господарства, колаборант заволодів автівкою для власних цілей.

Зі звільненням території ЗСУ чоловік втік разом з окупантами та нині переховується, зазначають у прокуратурі. 

Нагадаємо, судитимуть начальника Росгвардії Ростовської області Олександра Науменка з позивним «Альфа». Також судитимуть трьох його співучасників — російських військових Олександра Чиленгірова, Анвера Муксімова та Олександра Бочарова.

З березня по жовтень 2022-го російські військові захопили ізолятор у Херсоні, де піддавали тортурам понад двісті місцевих мешканців. Декого окупанти тримали кілька годин, декого — упродовж місяців.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ