Підтримати нас

Судитимуть російських окупантів, які організували катівню для понад 200 херсонців

Vgoru
Автор статті
03 липня 2023 09:00
721
Поширити:

Прокурори Херсонської обласної та Херсонської окружної прокуратур скерували до суду справу щодо заступника начальника Росгвардії Ростовської області Олександра Науменка з позивним «Альфа». Також судитимуть трьох його співучасників — російських військових Олександра Чиленгірова, Анвера Муксімова та Олександра Бочарова.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

За офіційною інформацією, з березня по жовтень 2022-го російські військові захопили ізолятор у Херсоні, де піддавали тортурам понад двісті місцевих мешканців. Декого окупанти тримали кілька годин, декого — упродовж місяців.

Окрім побиття та катування, людей обмежували в їжі та воді, відмовляли в медичній допомозі. 

Російські військові вмикали на всю гучність посеред ночі гімн РФ та змушували українців вставати. Також влаштовували алкогольні гулянки, після яких приходили в камери та знущалися зі своїх в’язнів задля розваги.

З херсонців «вибивали» зізнання в тому, чого вони не робили, та силою намагалися змусити співпрацювати з окупаційною «владою». Тих, кому не пощастило вийти, катували до смерті, інших — вивезли на тимчасово окуповані території.

Нині, імовірно, усі чотири підозрювані продовжують воювати проти України. За скоєні злочини їм загрожує до 12 років ув’язнення (стаття 438, КК України).

Нагадаємо, Генеральний прокурор України заявив, що щонайменше 17 людей пережили сексуальне насилля в катівні в Херсоні. Росіяни продовжують катувати українців на тимчасово окупованій Херсонщині. Вони створили катівню в школі селища Великі Копані. У спортзалі школи підрозділи ФСБ РФ проводять допити проукраїнськи налаштованого населення. Затриманих людей окупанти тримають у жорстких, нелюдських умовах, застосовують до них тортури.

Служба безпеки викрила  в Херсоні чоловіка, який під час окупації допомагав ув’язнювати та катувати людей. Він особисто брав участь в обшуках і допитах. 

Під час окупації Херсона представники російської служби ФСБ викрали та десять діб тримали в катівні головного лікаря міської лікарні «Тропінки» Леоніда Ремигу, який пропрацював у закладі 42 роки. Ось його історія.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ