Підтримати нас

"Ряжений ветеран": колаборант із Херсона Ігор Телегін отримав чергову підозру

Автор статті
25 квітня 2024 16:37
356
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

Служба безпеки України повідомила про підозру в незаконному обрані до окупаційних органів влади 60-річному жителю Херсона Ігорю Телегіну.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на текст підозри.

СБУ повідомляє, що Ігор Телегін не пізніше 27 липня 2023 року погодився включити свою кандидатуру до списків для участі у незаконних виборах до окупаційної “Херсонської обласної думи першого скликання” від російської політичної партії “Єдина Росія”.

Згодом за результатами незаконного голосування 10 вересня 2023 року Телегін отримав депутатський мандат.

Зазначається, що не пізніше 20 вересня 2023 року він обійняв посаду незаконного голови комітету соціальної політики, охорони здоров'я, освіти, культури та спорту окупаційної Думи.

На своїй посаді Ігор Телегін брав активну участь у розроблені та прийнятті нормативних актів для впровадження їх на окупованій території Херсонської області.

Наразі Телегін проводить активну роботу з жителями окупованої Херсонщини, з метою зображення підтримки жителів окупованих територій російською владою та дискредитації офіційної української влади.

Ігорю Телегіну загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

Що відомо про Ігоря Телегіна?

Ігор Телегін – ветеран, який носив нагороди, які йому ніколи не присвоювали. Прапорщик Телегін служив начальником складу паливно-мастильних матеріалів, а вже після війни почав називати себе десантником.

Орден «Червоної зірки» за №3701855, який він довгий час носив, ніколи йому не видавався. Як і орден «За мужність» № 7573.

У 2000-х Телегін був членом виконкому та займався бізнесом, пов'язаним із пасажирськими перевезеннями. Пізніше перекваліфікувався у «режисери» і почав знімати кіно. Був багаторічним учасником фестивалів в нині окупованому Севастополі.

У 2010 році балотувався до Херсонської міської ради від партії Інформаційна Україна, яку в Херсоні контролював проросійський діяч Олексій Рибаков.

У 2020 році очолював Харківську обласну організацію політичної партії "Блок Володимира Сальдо". Наразі організацію ліквідовано.

У 2020 році балотувався до тієї ж ради від Блоку Володимира Сальдо, та працював у штабі кандидата в мери Володимира Сальда, де знімав кіно про його життя.

Ігор Телегін у період окупації Херсонщини очолював окупаційний “Департамент зовнішніх зв'язків та внутрішньої політики” незаконної “Військово-цивільної адміністрації Херсонської області”. 

  • Центр журналістських розслідувань писав, що в окупованому Генічеському краєзнавчому музеї Телегін на камеру проводив екскурсію вихованцям російського мілітарного руху “Юнармія”.
  • Повістку про виклик Ігоря Телегіна на допит 20 лютого 2023 року оприлюднили в Офісі Генерального прокурора.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ