Підтримати нас

СБУ викликає херсонського колаборанта ігоря телегіна на допит 20 лютого

Vgoru
14 лютого 2023 14:21
589
Поширити:

Повістка про виклик так званого “начальника департаменту зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики” окупаційної адміністрації Херсонської області оприлюднена на Офісі Генерального прокурора.

“ігор телегін підозрюється в колабораційній діяльності, а саме – добровільному обійманні посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій та адміністративно-господарчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях”, – йдеться в повідомленні.

З’явитися на допит телегін має в найближче відділення СБУ. За колабораційну діяльність йому загрожує до 10 років в’язниці.

ігор телегін – відома в Херсоні людина. На початку 2000-х років він був головою Херсонської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану. Також займався бізнесом, пов’язаним із пасажирськими автоперевезеннями. Ще телегін позиціював себе як громадського діяча, а також знімав аматорське кіно, брав участь у фестивалях. Після 2014 року почав активно розповсюджувати наративи російської пропаганди. Під час окупації Херсона російськими військами одразу пішов на співпрацю з ворогом.

Раніше ми повідомляли, що ігор телегін у Генічеську курує «патріотичне виховання» школярів. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ