Підтримати нас

Підозру в колабораціонізмі отримала окупаційна голова адміністрації Іванівського муніципального округу Херсонщини

06 червня 2024 10:49
119
Поширити:
Фото: Pexeles

Підозру в колабораціонізмі отримала 60-річна жінка, яка обійняла посаду окупаційної голови адміністрації Іванівського муніципального округу Херсонської області.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.



З моменту призначення на посаду та по нинішній час жінка займається формуванням та функціонуванням системи незаконних органів влади на території Іванівської територіальної громади Генічеського району. 

За даними слідства, протягом березня 2024 року жінка виступала в окупаційних ЗМІ. У відеозверненнях вона публічно закликала населення окупованого села Іванівка брати участь у незаконних виборах президента РФ та переконувала у легітимності окупації українських територій.

Жінці загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Судитимуть за колабораціонізм також і 42-річну жительку Херсонщини, яка обійняла посаду в незаконній Іванівській муніципальній раді. Вона у травні 2023 року обійняла посаду “першої заступниці голови Іванівського муніципального округу”.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів