Підтримати нас

Підозру отримав голова окупаційної адміністрації села Дмитрівка на Херсонщині

20 вересня 2024 19:04
104
Поширити:
Скриншот із відео "База зрадників Херсона"

Слідчі служби безпеки України (СБУ) повідомили про підозру в колабораціонізмі 73-річному голові окупаційної адміністрації села Дмитрівка на Херсонщині Віктору Саніну.

Про це йдеться в тексті підозри. 

За даними слідства, не пізніше вересня 2022 року Санін обійняв посаду голови окупаційної адміністрації села Дмитрівка Каховського району на Херсонщині.

На цій посаді підозрюваний організовував роботу незаконно створеного органу владу, набирав працівників. Також він організував функціонування комунальних установ і закладів за російським законодавством. Чоловік забрав у законних українських керівників ключі від приміщень сільської ради, школи, будинку культури тощо.

Окрім цього Віктор Санін допомагав проводити незаконний референдум щодо приєднання окупованої території Херсонщини до РФ.

15 листопада 2022 року він збирав місцевих жителів, аби агітувати їх отримати російські документи. Ще у червні 2024 року Віктор Санін на займаній окупаційній посаді, проводив особистий прийом, стверджують правоохоронці.

Чоловіку загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

За даними Центру журналістських розслідувань, Санін заселяв до будинків місцевих жителів російських військових. Раніше він займався прийманням металолому, за що отримав прізвисько «Металіст». 

  • Національна поліція України повідомила про підозру в пособництві державі-агресору уродженцю Суханове Бериславського району Херсонської області, окупаційному голові Раківки на Херсонщині Сергію Змієвському.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів