Підтримати нас

Національна поліція повідомила про підозру голові окупаційної адміністрації Раківки на Херсонщині

08 вересня 2024 14:44
218
Поширити:
Фото із ютуб-каналу Сергія Змієвського

Національна поліція України повідомила про підозру в пособництві державі-агресору уродженцю Суханове Бериславського району Херсонської області, окупаційному голові Раківки на Херсонщині Сергію Змієвському.

Про це йдеться у тексті підозри.

За даними слідства, чоловік очолив окупаційну Раківську сільраду, де виконував організаторські та господарчі функції.

У тексті підозри йдеться, що він збирав інформацію про будинки, які вимушено залишили жителі Раківки, та передавав її для того, щоб в них заселялись російські військові. Мова йде про 23 будинки. 

З березня по 21 липня 2022 року Змієвський у супроводі військових РФ забрав ключі від спортивної зали у директорки Раківського закладу повної загальної середньої освіти Бериславської міської ради. В цьому приміщенні також проживали російські військові. Окрім цього, там облаштували місце зберігання боєприпасів. 

Сергію Змієвському інкримінували частину 1 статтю 111-2 КК України. Вона передбачає ув'язнення від 10  до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • За даними Центру журналістських розслідувань, Змієвський був депутатом колишньої Раківської сільради, працював у міліції. Наприкінці липня 2022 року він втік із Раківки. Потім чоловік перебував у Криму, а згодом переїхав до Краснодарського краю РФ. Там він знімає сюжети про рослинний світ Кубані.
  • У травні 2023 року Бериславська окружна прокуратура Херсонщини повідомила Сергію Змієвському підозру в колабораційній діяльності.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів