Підтримати нас

Гауляйтеру села Раківка на Херсонщині Сергію Змієвському загрожує до 10 років ув'язнення

Vgoru
Автор статті
15 травня 2023 14:26
1,035
Поширити:

Правоохоронці заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльності окупаційному голові села Раківка Бериславського району Сергію Змієвському.

Відповідний документ опублікований на сайті Офісу генпрокурора України.

Слідство встановило, що під час захоплення росіянами села він очолив окупаційну Раківську сільраду, де виконував організаторські та господарчі функції. Йому загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

За даними Центру журналістських розслідувань, Сергій Змієвськиий був колишнім депутатом Раківської сільради, працював у міліції, а зараз є пенсіонером. Наприкінці липня 2022 року Сергій Змієвський втік із Раківки. 

“Сталося це після того, як 19 липня ЗСУ розбили базу російських окупаційних військ, яку вони розмістили в сільській школі та інших місцевих будівлях. Тоді ж сталися “прильоти” по казармі росіян у будівлі дитсадка сусіднього села Урожайне, а також по їхніх базах на території Новорайської територіальної громади з численними жертвами серед окупантів”, – йдеться в повідомленні. 

Потім він перебував у Криму, а згодом переїхав до Краснодарського краю РФ. Там він знімає сюжети про рослинний світ Кубані та святкування російського Дня перемоги. 

Це не перший колаборант, якому вдалося втекти перед звільненням правобережжя Херсонщини. Іншому жителю Бериславського району раніше також повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Він обійняв посаду заступник окупаційного міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ