Підтримати нас

Повідомлено про підозру 34 учасникам злочинної організації “МВД РФ в Херсонской области”

Vgoru
Автор статті
10 травня 2023 14:13
580
Поширити:

Правоохоронці повідомили про підозру 34 учасникам окупаційного “МВД РФ в Херсонской области”.

Їх звинувачують у створенні злочинної організації, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, колабораційній діяльності, викраденні людей, вимаганні, незаконному проникненні до житла, викраденні вогнепальної зброї, заволодінні транспортними засобами. 

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ на територію України та окупації частини Херсонщини, громадяни України та РФ створили псевдоправоохоронний орган – «главное управление полиции министерства внутренних дел в Херсонской области».

Керувати ним призначили колишнього керівника обласного підрозділу Національної поліції України, підозрюваного в розгоні майдану у 2014 році.

До цієї злочинної організації залучили громадян України – чинних та колишніх працівників територіальних підрозділів Нацполіції України, депутатів місцевих рад від забороненої політичної партії «ОПЗЖ», місцевих мешканців м. Херсон із проросійськими поглядами.

Колаборанти допомагали окупантам проводити незаконний референдум, придушували проукраїнські мітинги, викрадали проукраїнських мешканців і катували їх.

Раніше ми повідомляли, що жителя Бериславського району судитимуть за держзраду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ