Підтримати нас

Під час окупації Херсона працював на окупаційну владу: експоліціянта засуджено до 10 років ув’язнення

Вгору
Автор статті
15 лютого 2024 18:30
335
Поширити:
Ілюстративне фото

Суд визнав колишнього поліціянта з Херсона, який під час окупації міста обійняв посаду в незаконному органі влади, винним у колабораціонізмі. Чоловік отримав термін у 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.


 
Слідчі довели, що засуджений обійняв посаду незаконного тимчасово виконувача обов’язків інспектора роти охорони об’єктів у окупаційному “Управлінні державної служби охорони при ГУ МВС Херсонської області”.
 
На своїй посаді чоловік охороняв об’єкти окупаційної адміністрації міста та допомагав функціонуванню незаконного правоохоронного органу на окупованій території Херсонщини.

Його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 10 років.

  • Про підозру в колабораціонізмі заочно повідомили жителю Херсонської області, який обійняв посаду в окупаційній адміністрації села Ульянівка Скадовського району.
  • Тривають слідчі дії щодо “заступниці” окупаційного голови Головного управління Пенсійного фонду України Херсонської області, її теж підозрюють у колабораціонізмі.
  • Підозру в колабораціонізмі від Служби безпеки України отримала і Світлана Ястремська, яка під час окупації Херсона очолила незаконне “Управління праці та соцполітики”.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ