Підтримати нас

Змушувала пільговиків одержувати паспорти РФ: на Херсонщині СБУ оголосила підозру колаборантці

Вгору
12 лютого 2024 15:32
562
Поширити:

Підозру в колабораціонізмі від Служби безпеки України отримала Світлана Ястремська, яка під час окупації Херсона очолила незаконне “Управління праці та соцполітики”.

Про це повідомляє Головне управління СБУ в АР Крим.

Слідство встановило, що в липні 2022 року за пропозицією представників незаконної влади Ястремська обійняла посаду в Херсонській окупаційній адміністрації. На своїй посаді в окупаційному “Управлінні праці та соцполітики”, вона займалась нарахуванням соціальної допомоги жителям у російських рублях.

Також погрожуючи скасуванням соціальних виплат, обвинувачувана змушувала людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших представників пільгових категорій населення оформлювати громадянство РФ.

Служба безпеки повідомляє, що після деокупації Херсона Світлана Ястремська втекла на окуповані території України.

Жінці загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • 17 липня 2022 року директор Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов повідомляв, що в Херсоні 12 співробітників управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної ради погодилися працювати в окупаційній владі. Тоді Світлана Ястремська очолила так зване “управління”, до цього вона була начальником відділу допомог, соціальних гарантій та компенсацій. Її заступницею стала Галина Ануфрієва. А посаду Суворівського УПСЗН обійняла Олена Наумова.
  • 12 лютого 2024 року жителі Херсонської області, 56-річний чоловік та 46-річна жінка, отримали підозру в колабораціонізмі. У квітні 2023 року двоє підозрюваних обійняли посади “голів” так званих “Іванівської та Новотроїцької територіальних виборчих комісій”, для участі та організації виборів депутатів до органів незаконної влади – “Рад депутатів муніципальних районів”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів