Підтримати нас

На Херсонщині двом окупаційним очільникам “тервиборчкомів” повідомили про підозру

Вгору
12 лютого 2024 14:29
268
Поширити:
Ілюстративне фото

Жителі Херсонської області, 56-річний чоловік та 46-річна жінка, отримали підозру в колабораціонізмі.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Слідством встановлено, що у квітні 2023 року двоє підозрюваних пішли на співпрацю з окупаційною владою та обійняли посади “голів” так званих “Іванівської та Новотроїцької територіальних виборчих комісій”, для участі та організації виборів депутатів до органів незаконної влади – “Рад депутатів муніципальних районів”.

На своїх посадах підозрювані формували особовий склад “дільничних виборчкомів” та розробляли та затверджували календарний план заходів для проведення незаконних виборів. Також вони опрацьовували протоколи та інші документи з результатами незаконного голосування, повідомляє прокуратура.

Обом підозрюваним загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Прокурори також скерували до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності щодо жителя Нижніх Сірогоз Херсонської області. Він не пізніше травня 2023 року обійняв посаду в.о. окупаційного голови селища Нижні Сірогози Генічеського району.
  • 7 лютого прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Херсонщини – 47-річного Олександра Знаменського, який під час окупації області добровільно обійняв посаду голови Веселого на Херсонщині.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів