Підтримати нас

Під слідством перебуває “заступниця” окупаційного голови Пенсійного фонду Херсонщини

Вгору
15 лютого 2024 10:22
365
Поширити:
Ілюстративне фото

Тривають слідчі дії щодо “заступниці” окупаційного голови Головного управління Пенсійного фонду України Херсонської області, її підозрюють у колабораціонізмі.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.


 
Слідство встановило, що в липні 2022 року обвинувачена обійняла посаду “заступника голови” в окупаційному органі влади – “Пенсійному фонді Херсонської області”. На посаді вона організовувала роботу незаконної установи, навчала співробітників, видавала відомчі нормативно-правові акти та складала розпорядчі документи.

Після оголошення так званого “приєднання” Херсонщини до складу РФ, наприкінці жовтня 2022 року вищезгаданий орган окупаційної влади було реорганізовано у “Відділення фонду пенсійного і соціального страхування Російської Федерації по Херсонській області”. У новоствореному органі незаконної влади обвинувачена стала “заступником керівника”, пише прокуратура.

Жінці загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Підозру в колабораціонізмі від Служби безпеки України отримала Світлана Ястремська, яка під час окупації Херсона очолила незаконне “Управління праці та соцполітики”.
  • Колишня начальниця одного з сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області також постане перед судом за колабораціонізм та пособництво державі-агресору.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів