Підтримати нас

На Херсонщині за співпрацю з ворогом судитимуть екскерівницю підрозділу Пенсійного фонду

Вгору
Автор статті
06 лютого 2024 13:16
398
Поширити:
Ілюстративне фото

Колишня начальниця одного з сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області постане перед судом за колабораціонізм та пособництво державі-агресору.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у лютому 2023 року обвинувачена обійняла посаду так званого “начальника відділу у справах дітей, опіки та піклування” в Олешківській окупаційній адміністрації. У той самий час жінка вступила до російської політичної партії “Єдина Росія” та зареєструвалась як кандидат у депутати.

Прокуратура повідомляє, що у вересні 2023 року, вона взяла участь у незаконних виборах до окупаційного органу влади, а згодом очолила “раду депутатів Олешківського муніципального району”.

У липні 2023 року на посаді окупаційного “замісника голови воєнно-громадянської адміністрації Олешківського муніципального району”, обвинувачувана забезпечувала проведення примусової евакуації цивільних з Олешок до РФ.
 
За даними слідства, жінка примушувала місцевих жителів, які мають статус опікуна, надавати відомості про свій статус окупаційній владі. У разі відмови погрожувала вилучити дитину з родини.

Також обвинувачувана схиляла батьків-вихователів вивозити дітей на територію Росії та переконувала людей отримувати російські паспорти та інші документи.

  • 6 лютого 42-річному жителю Херсонщини заочно повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни. Під безпосереднім контролем підозрюваного 1 тисячу 500 засуджених перемістили із захопленої Північної виправної колонії № 90 до Голопристанської виправної колонії № 7.
  • За пособництво країні-агресору перед судом також постануть дві лікарки з Білозерської та Великолепетиської громад Херсонської області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ