Підтримати нас

На Херсонщині судитимуть двох окупаційних очільниць лікарень

Вгору
Автор статті
06 лютого 2024 09:47
883
Поширити:
Ілюстративне фото

За пособництво країні-агресору перед судом постануть дві лікарки з Білозерської та Великолепетиської громад Херсонської області.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.


 
Слідство встановило, що у 2022 році обвинувачені пішли на співпрацю з окупаційною владою. 
 
Одна з жінок очолила Білозерську лікарню та перереєструвала її за російським законодавством. Також вона схиляла медперсонал до співпраці з окупаційною владою та здійснювала закупівлю послуг у підприємств підконтрольних Росії, повідомляє прокуратура.
 
Інша обвинувачена очолила захоплену лікарню у Великолепетиській громаді області, в якій раніше працювала та була тимчасовим виконувачем обов’язків директора. Жінка активно реалізовувала окупаційну політику у сфері охорони здоров’я. 

За її вказівкою з будівлі лікарні зняли всю державну символіку України. Під час “евакуації” оголошеної окупаційною владою, вона вивезла обладнання та майно лікарні до окупованого смт Іванівка Генічеського району.

Жінкам загрожує від десяти до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади або займатися професійною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна або без.

  • За виправдовування збройної агресії РФ та колабораціонізм також судитимуть колишнього директора Музею історії Нової Каховки.
  • 5 лютого СБУ провела обшуки у працівника Верховного суду України, який виправдовував окупацію і збройну агресію РФ. Він заперечував суверенітет України та пропонував віддати РФ південні регіони України, у тому числі Одеську та Херсонську області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ