Підтримати нас

Переселенцям відмовили в оформленні закордонних паспортів

Автор статті
07 серпня 2017 13:03
688
Поширити:

У студентів-переселенців з Донецька Марії Дробот, Олексія Чмиря та Аліни Бурової з Авдіївки відмовилися приймати документи на оформлення закордонного паспорта в паспортному столі Вінниці.

"За закордонними паспортами їдьте до Маріуполя або Краматорська", – сказали їм працівники територіального підрозділу міграційної служби, повідомляє 20minut.

За словами Марії Дробот, при зверненні у них були квитанції про оплату закордонного паспорта, внутрішні паспорти, ідентифікаційні коди і студентські квитки.

"У мене ще була копія старого закордонного паспорта та військовий квиток. Спочатку взагалі сказали – не прийматимемо документи, офіційну відмову пишіть. Ми сказали, повертайте гроші. Почали оформляти повернення коштів, і раптом нам сказали: "Чекайте офіційної відмови", – додав Олексій.

Аліна Бурова розповіла, що прописана на українській території.

"Я з Авдіївки, там "сіра" зона. Тому можу у будь-якому підрозділі оформити паспорт. Але мене теж попросили надати довідку переселенця", – сказала вона.

Студентам сказали, що паспорт і студентський не є підтвердженням особи. Однак не відповіли, які конкретно документи для цього потрібні. За словами Марії Дробот, заступник директора паспортного столу сказав їхати за закордонними паспортами до Краматорська або Маріуполя.

"Оформлення закордонного паспорта відбувається через ідентифікацію особистості. Це не стосується конкретно тільки переселенців. Процес ідентифікації для всіх. Але питання в іншому – ці студенти прибули з тимчасово непідконтрольної українській влади території. Там і знаходяться їхні картки. Ідентифікувати їх, як усіх громадян, ми не можемо", – роз'яснив глава управління міграційної служби у Вінницькій області Борис Наливайко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ