Підтримати нас

Переселенцям потрібні додаткові документи для оформлення закордонного паспорта

Автор статті
29 серпня 2017 12:30
672
Поширити:

При оформленні закордонного паспорта у переселенців можуть зажадати додаткові документи. 

Про це повідомляють "Донецькі новини".

Як відзначили в ДП "Документ", якщо громадянин отримував внутрішній паспорт на нині тимчасово непідконтрольних Україні територіях (Донецької та Луганської області, АР Крим), тоді міграційна служба рекомендує при подачі документів для оформлення закордонного паспорта надати будь-які додаткові документи, що містять ваше фотозображення. Наприклад, дипломатичний паспорт України, пропуск на роботу чи пенсійне посвідчення.

При відсутності документів, що містять фотозображення, переселенець може надати свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу, дипломи про закінчення вищого навчального закладу, інші документи.

Подання будь-яких додаткових документів (зокрема, з власним фотозображенням) дозволить прискорити процедуру ідентифікації, уникнути непередбачених затримок при оформленні паспортних документів.

"Зазвичай, заявника можна зі стовідсотковою вірогідністю ідентифікувати, якщо він вже оформляв паспорт громадянина України для виїзду за кордон, починаючи з 2015 року, або паспорт громадянина України нового зразка (у вигляді ID-карти), починаючи з 2016-го. Адже тоді його персональні дані внесені до Єдиного державного демографічного реєстру. Подання додаткових документів у такому випадку, як правило, не потрібне", - уточнили в ДП "Документ".

Закордонні паспорти видають Державна міграційна служба України, а також сервісні центри, зокрема, держпідприємство "Документ".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ