Підтримати нас

Переселенці отримували помилкові виплати?

04 червня 2016 16:00
699
Поширити:

Помилкові виплати майже 450 тис. переселенців Донбасу виплачувались внаслідок неналежної роботи Міграційної служби України.

Про це Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко розповів кореспонденту УНН після завершення засідання правління Пенсійного фонду України у Кам’янці-Подільському.

"Дійсно кілька місяців тому працівники Служби безпеки України перевірили легітимність соціальних виплат переселенцям зі сходу. Було перевірено більш ніж півмільйона справ. 90 тис. переселенців отримували допомогу правомірно і продовжують її отримувати до сих пір. Близько 450-ти тис. переселенців не підтвердили своє право на отримання допомоги від держави. Хто в цьому винен? Складно сказати. Очевидно, мали би краще працювати працівники Міграційної служби, адже у Пенсійному фонді чи в управліннях праці та соцзахисту населення на місцях не мають повної інформації щодо переміщення цих громадян. Вони подекуди мігрують зі сходу у центральні чи східні області України. Відтепер допомогу призначатимуть виключно тим переселенцям, які будуть підтверджувати факт проживання на підконтрольній українській владі території", - розповів П.Розенко.

Що ж до відповідальності за хибно нараховані державні кошти П.Розенко зазначив, що правоохоронні органи мають визначити винних осіб.

"Лише після цього можна буде говорити про порушення чи відсутність порушень про нарахування різних видів державної допомоги переселенцям зі сходу" - додав П.Розенко.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів