Підтримати нас

Перед судом постане депутат Херсонської облради, який обрався до окупаційного парламенту

Вгору
Автор статті
05 березня 2024 16:26
275
Поширити:
Ілюстративне фото

За колабораціонізм та державну зраду судитимуть депутата Херсонської обласної ради.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, під час окупації Херсонщини чоловік перереєстрував у фіскальних органах РФ українське державне підприємство, що спеціалізується на розведені риб, а також підконтрольні йому підприємства в галузі сільського господарства та паливного бізнесу. Так він зміг сплачувати податки до російського бюджету.

Чоловік розмістив та забезпечував усім необхідним російських військових на території вищезгаданих підприємств, які йому належали.

Також слідство встановило, що у вересні 2023 року чоловік обрався депутатом від російської політичної партії “Єдина Росія” до окупаційної “Державної думи Херсонської області”.

Прокуратура передала арештоване майно обвинуваченого вартістю понад 640 мільйонів гривень в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Чоловіку загрожує п’ятнадцять років ув’язнення або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

  • Судитимуть за колабораційну діяльність людей, які допомагали проводити незаконний референдум щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до РФ.
  • Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції встановили понад 25 правоохоронців, які влаштувалися до незаконних правоохоронних органів на окупованому лівобережжі Херсонщини.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ