Підтримати нас

Оперативна інформація щодо ситуації на Херсонщині (на 27.02 16:00)

Vgoru
27 лютого 2022 14:19
1,089
Поширити:

Херсонська міська рада на своїй сторінці у Facebook повідомила оперативну інформацію про воєнні дії на Херсонщині:

Генічеськ – бойові дії відсутні, колони з технікою йдуть, частково відсутня електроенергія (збили електроопори, вирішується питання щодо їх відновлення), вода подається по графіку, не вистачає напруги одразу усіх забезпечити водою, газопостачання в нормі, на хлібзаводі борошно є, немає дріжджів (питання вирішується), продукти частково є, але нові не підвозять. Медикаментів вистачає, але є проблема з інсуліном (проблема вирішується).

Іванівська ТГ – бойові дії відсутні, електроенергією та водою населення забезпечено, паливо є. Проблема з борошном, для випікання хліба.

Нижньосірогозька ТГ – бойові дії відсутні, колони з технікою йдуть, вода та електроенергія є, продукти частково є. Місцевий підприємець меле борошно на приватному млині для населення, щоб випікати хліб. Медикаментами забезпечені на декілька тижнів.

Новотороїцька ТГ – бойові дії відсутні, вчора пройшла колона вражої техніки. За селом Чкалово пошкоджена основна лінія подачі електроенергії, тому громада без світла, підключились до лінії з Іванівської територіальної громади, що дало змогу частково забезпечити Новотроїцьку територіальну громаду світлом, світло подають по сільським та селищним радам по 2 години. Через відсутність достатньої напруги в електромережі, воду на території громади також подають почасово (секторна подача води по сільським та селищним радам по 25 населених пунктів). Звертались до обленерго, щоб вони дозволили Новотроїцькій бригаді РЕС виїхати на ремонт електромережі, але обленерго не дає дозволу. Бензину та дизельного пального немає. Продукти частково є. Фермерські господарства печуть хліб для населення. Аптеки та лікарні працюють

Скадовський район:

Лазуарнеська ТГ: Постачальники продовольчої продукції не їздять вже два дні хліб возять з Скадовська, з водою та електропостачанням проблеми відсутні.

Новомиколаївська ТГ: Закінчуються продовольчі товари, сіль відсутня, хліб немає з чого пекти, з водою та електропостачанням проблеми відсутні.

Чулаківська ТГ: Електрика і водопостачання в нормі, відновляють маслобійку для роздачі населенню олії, відновлюють млини, створили добровільні дружини для охорони правопорядку.

Каланчацька ТГ: Хліб відсутній, продукти максимум на тиждень, прохають вплинути на керівництво АЗС для заправки скорих та МЧС (на заправці кажуть що заблокована система). Електрика і водо,- газо, постачання в нормі.

Скадовська міська ТГ: Створили добровільні дружини для охорони правопорядку, електрика та водопостачання в нормі, борошна на тиждень, запустили мукомельні.

Бериславський район:

Стрілянина та активні бойові дії відсутні. З’являються підозрілі особи. На теперішній час формується тероборона з місцевих жителів.

Всі системи забезпечення працюють. Працюють аптеки, продуктові магазини, хлібозавод, лікарні та інші важливі структури. Відновлено подачу електроенергії до багатьох сіл ( світло та газопостачання є). Інтернет, зв’язок в нормі. Всі перебої з водою в ОТГ вирішуються на місці своїми силами у Високопіллі питну воду місцевим жителям поставляють фермери). Підвоз продуктів є.

Каховський район: ведуться бойові дії в районі Козацьке-Веселе. Великі переміщення військової техніки. Всі системи забезпечення працюють. Перебоїв з подачею води, електрики, газу немає. Відкриті магазини, аптеки, лікарні. В Таврійську частково відсутнє електропостачання, магазини та аптеки також працюють частково. В Горностаївці немає підвозу хліба, запустили свій млин. В Любимівці проблеми з підвозом хліба. Усі лікарні працюють. Продовжуються переміщення техніки через район.

В Асканія-Нова ТГ: в селі Маркеєв 4 доби відсутнє електропостачання. Також потрібні лікарські засоби.

Жителі селищ Козацьке та Веселе опинились у відрізаному становищі – підвозу ліків, продуктів харчування немає, можливості проведення евакуації немає. На підступах до ГЕС ворожі снайпери та охоронці стріляють в будь кого, хто наближається, навіть у цивільних, що прямують до домівок чи дач.

Існує актуальна проблема щодо діяльності похоронних бригад чи їх аналогів, особливо в районі Каховської ГЕС. За наявною інформацією є значна кількість тіл загиблих. Відсутня можливість доступу до них. Також відсутні алгоритми чи інструкції щодо поводження з загиблими – як ідентифікувати тіла, що роботи з документа, чи проводити поховання на місцях? Куди пересилати зібрану інформацію по загиблим?

Херсонський район: в Новій Маячці, через зупинку насосів, піднявся рівень ґрунтових вод. Східний мікрорайон знеструмлено вже третю добу. Сьогодні планується виїзд аварійної бригади для підключення живлення хоча б частково. Селище Антонівка повністю знеструмлене, без газу та можливо без води. Перебито силовий кабель, що живить селище. Пошкоджено водогін між Молодіжним пляжем та мостом. Вода стікає по вулицях. Газо- та електропостачання. Можливість відновлення поки відсутня через активні бойові дії. Є інформація про загиблих в самій Антонівці, але перевірити немає можливості. На місце служби не виїжджають. По місту Херсону частково працюють аптеки та продовольчі магазини. Лікарні працюють.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ