Підтримати нас

Опалювальний сезон у Херсоні: які роботи проводитимуться у разі аварійних ситуацій 

23 жовтня 2024 20:00
143
Поширити:
Фото: Pexels

У Херсоні 56,4 % будинків готові прийняти теплоносій. На базі “Херсонтеплоенерго” створено аварійний підрозділ, який надаватиме допомогу будинкам.

Про це в ефірі “Вгору” повідомив заступник начальника ХМВА Сергій Орєхов.

Він стверджує, що такий підрозділ допомагатиме у випадках, якщо відсутній голова об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та немає сантехніка, що готує мережі до робіт.

“По вибитих вікнах. Ми зіштовхнулись ще минулого року з цією проблемою. Наразі у нас відбувається усунення цієї проблематики протягом тижня. Разом із головами ОСББ або уповноваженими особами будинку проводимо ці роботи із зовні приміщень навіть за відсутності жителів”, – додав він. 

Також Орєхов зазначив про будинки, в яких немає людей: 

“Якщо не закрити зовні та не мати доступу до приміщення, то ми розуміємо якщо буде мінусова температура, то це нашкодить внутрішньобудинковим мережам теплопостачання та буде страждати весь будинок”.

  • На 27 вересня 2024 року з 42 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) мікрорайону Корабел у Херсоні 14 – відмовилися від послуг централізованого теплопостачання.
  • На 8 жовтня 2024 року в Херсонській громаді до опалювального сезону готові на 98,6%. В ефірі “Вгору” речник ХОВА Олександр Толоконніков зазначив, що з теплопостачанням найскладніша ситуація буде у мікрорайоні Острів. Оскільки він постійно перебуває під обстрілами та лінії тепломереж розташовані над землею.
  • У листопаді 2023 року журналістка “Вгору” дізнавалася, що проти централізованого  теплопостачання на Острові висловилися декілька голів ОСББ. Адже виїхали багато людей, є ризики затопити квартиру, бо труби в будинках старі й не експлуатувалися деякий час. Також бракує сантехніків. У грудні стало відомо, що в одному з п’ятиповерхових будинків під час перевірки системи опалення все ж сталася аварія. Затопило кілька квартир із четвертого по перший поверх. До кого звернутися за відшкодуванням збитків чи хоча б по допомогу, люди не знають. Власники чотирьох затоплених квартир склали спільну заяву до поліції зі скаргою.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів