Підтримати нас

Скільки ОСББ в мікрорайоні Корабел у Херсоні відмовилися від підключення до тепла

12 жовтня 2024 18:54
416
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"\мікрорайон Корабел у січні 2023 року

На 27 вересня 2024 року з 42 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) мікрорайону Корабел у Херсоні 14 – відмовилися від послуг централізованого теплопостачання.

Про це йдеться у відповіді Херсонської МВА на запит “Вгору”.

Окрім цього, торік в опалювальний сезон у Херсоні тепла не було у 187 житлових будинках.

У Центральному районі без теплопостачання залишилися 81 будинок, у Дніпровському районі – 21 будинок, у Корабельному районі – 85 будинків.

За інформацією адміністрації, це сталося через пошкодження будинків та об'єктів теплопостачання внаслідок обстрілів, відмову жителів, незадовільний стан внутрішньобудинкових мереж.

  • На 8 жовтня 2024 року в Херсонській громаді до опалювального сезону готові на 98,6%. Заборгованість за тепло складає 980 мільйонів 489 тисяч 500 гривень.
  • На 8 жовтня 2024 року в Херсонській громаді до опалювального сезону готові на 98,6%. В ефірі “Вгору” речник ХОВА Олександр Толоконніков зазначив, що з теплопостачанням найскладніша ситуація буде у мікрорайоні Острів. Оскільки він постійно перебуває під обстрілами та лінії тепломереж розташовані над землею.
  • У листопаді 2023 року журналістка “Вгору” дізнавалася, що проти централізованого  теплопостачання на Острові висловилися декілька голів ОСББ. Адже виїхали багато людей, є ризики затопити квартиру, бо труби в будинках старі й не експлуатувалися деякий час. Також бракує сантехніків. У грудні стало відомо, що в одному з п’ятиповерхових будинків під час перевірки системи опалення все ж сталася аварія. Ззатопило кілька квартир із четвертого по перший поверх. До кого звернутися за відшкодуванням збитків чи хоча б по допомогу, люди не знають. Власники чотирьох затоплених квартир склали спільну заяву до поліції зі скаргою.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів