Підтримати нас

Омбудсман: вибори на захоплених територіях – це спроба узаконити окупацію

Вгору
04 березня 2024 18:37
308
Поширити:

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про те, що вибори президента РФ на захоплених територіях – це спроба влади РФ узаконити захоплення територій. 

Про це повідомив на своїй сторінці в телеграм Омбудсман.

Зазначається, що окупаційна влада намагається залучити місцевих жителів у політику РФ.  

“Це зазіхання на суверенітет та територіальну цілісність України, а також порушення Конституції та законів України, міжнародних актів, зокрема Статуту ООН”, – додав Лубінець.
  • Раніше рух спротиву “Жовта Стрічка” повідомив, що на окупованих територіях Херсонської області російські військові декілька разів голосують під виглядом місцевих на незаконних виборах президента Росії.
  • Голова Комітету виборців України в Херсонській області, політолог, краєзнавець Дементій Білий повідомив, що 27 лютого на окупованій Херсонщині розпочалися незаконні вибори президента РФ.
  • З початком повномасштабного вторгнення РФ Кримінальний кодекс України доповнили статтею про колабораційну діяльність. Ч. 5 ст. 111-1 ККУ вказує на відповідальність особи саме за участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ