Підтримати нас

Окупанти на Херсонщині затримують місцевих жителів, а потім вимагають викуп за звільнення

Vgoru
Автор статті
31 серпня 2023 10:07
1,645
Поширити:

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області росіяни затримують людей і вимагають від родин викуп за звільнення.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в інтерв'ю “Укрінформ”.

«Все більше ми бачимо повідомлень, які свідчать, що для російських правоохоронних органів затримання на ТОТ – це просто бізнес», – зазначив Соболевський.

За його словами, окупанти шукають людей із платоспроможних сімей. Потім затримують людину, вигадують нібито вона екстреміст, співпрацює зі СБУ, надає інформацію ЗСУ.  І чекають, коли хтось із родичів прийде та фактично викупить бранця.

Окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово окупованої території Херсонської області. У Михайлівці Скадовського району російські війська переслідують місцевих мешканців, які відмовляються отримати паспорт РФ.

Подібна ситуація в тимчасово окупованих Новій Каховці, Великих Копанях, Скадовську та Голій Пристані на Херсонщині. Російські окупанти примушують місцевих жителів отримувати російські паспорти напередодні проведення псевдовиборів. Тим, хто не отримає паспорти до 1 вересня, погрожують конфіскацією майна.

Як Росія порушує міжнародне право, та що робити, якщо вас змушують брати російський паспорт, дивіться у відео Медіаплатформи “Вгору”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ