Підтримати нас

Окупаційні правоохоронці затримали жителя Херсонщини. Обвинувачують у роботі на блокпості ЗСУ

Vgoru
Автор статті
14 грудня 2023 10:46
548
Поширити:

На лівобережжі Херсонщини окупаційні правоохоронці затримали місцевого жителя та оголосили йому підозру за участь у незаконному збройному формуванні.

Про це повідомляє російське видання “Astra”.

За інформацією видання, 58-річного Рустама Мевлютова затримали в окупованому селі Щасливцеве Херсонської області.

Слідство вважає, що Мевлютов у 2016 році «забезпечував діяльність блокпоста» ЗСУ в селі Чонгар на Херсонщині, а саме, за їхніми словами, будував його та «блокував доставлення продовольства та інших товарів народного споживання». Правоохоронці стверджують, що у 2016 році чоловік брав участь у добровільному Кримськотатарському батальйоні ЗСУ імені Номана Челебіджихана. 

“Зазвичай затриманих за підозрою у зв'язку із цим батальйоном, ФСБ звинувачує саме у блокаді Криму”, – йдеться в дописі.

За даними Кримської правозахисної групи, на кінець вересня 2023 року за звинуваченням в участі в батальйоні імені Н. Челебіджіхана були позбавлені волі щонайменше 24 людини, включно з громадянами України, викраденими російськими військовими на півдні України після повномасштабного вторгнення Росії на українські землі 24 лютого 2022 року.

28 листопада 2023 року, Руслана Абдурахманова, якого засудили до п’яти років ув’язнення в справі кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджіхана, етапували у виправну колонію №5 у російському місті Мічурінськ Тамбовської області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ