Підтримати нас

Окупаційного голову селищної ради Лазурного на Херсонщині судитимуть за держзраду

30 травня 2024 19:30
950
Поширити:
Сергій Бєлік
Фото: Evocation info

За фактом державної зради та колабораціонізму обвинувальний акт стосовно окупаційного голови селищної ради Лазурного Херсонської області скерували до суду.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у березні 2022 року чоловік очолив окупаційну адміністрацію селища Лазурне. Він агітував місцеве населення до співпраці з незаконною владою та надав представнику окупаційної влади інформацію про місцеві заклади освіти.

Також підозрюваний організовував будівельно-монтажні роботи на блокпостах збройних сил РФ. 

У травні 2022 року він взяв участь у нараді незаконного голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області. Де обговорювалась робота окупаційної влади.

Чоловіку загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

Ймовірно йдеться про Лазурненського селищного голову та колишнього учасника АТО Сергія Бєліка. Підозру в колабораціонізмі та державній зраді він отримав влітку 2022 року.

  • У Херсонській області заочну підозру у пособництві державі-агресору отримала 59-річна жінка, яка очолила захоплене комунальне підприємство.
  • Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, що створений на окупованій території, 25-річному Микиті Щеглову, уродженцю Донеччини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів