Підтримати нас

На Херсонщині підозру у пособництві РФ отримала окупаційна директорка комунального підприємства

30 травня 2024 17:47
336
Поширити:
Фото: Pexels

У Херсонській області заочну підозру у пособництві державі-агресору отримала 59-річна жінка, яка очолила захоплене комунальне підприємство.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у червні 2022 року підозрювана обійняла посаду окупаційного директора незаконного “Муніципального унітарного підприємства “Водограй” Білозерської селищної територіальної громади”.

На своїй посаді вона впровадила виплату заробітної плати співробітникам у російських рублях, які готівкою отримувала в окупаційній адміністрації району та привозила до каси підприємства. 

За вказівками окупаційної влади жінка встановила нові тарифи на водопостачання, водовідведення та вивіз побутових відходів. А працівникам підприємства наказала приймати оплату за послуги у рублях.

Вона поставила підприємство на облік в окупаційній податковій службі та відкрила рахунок підприємства в російському банку.

Жінці загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, що створений на окупованій території, 25-річному Микиті Щеглову, уродженцю Донеччини.
  • СБУ затримала двох жінок, які співпрацювали з російськими окупантами на Херсонщині. Їм повідомили про підозру в колабораціонізмі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів