Підтримати нас

Повідомили про підозру чоловіку: обійняв посаду в незаконно створеному правоохороному органі

30 травня 2024 09:15
188
Поширити:
Фото: Pexeles

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, що створений на окупованій території, 25-річному Микиті Щеглову, уродженцю Донеччини. 

Про це йдеться в підозрі, що опублікована на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, чоловік у середині травня 2022 року погодився на співпрацю з військовими РФ та представниками спецслужб. Він обійняв посаду “експерта відділу дослідження наркотичних речовин відділу спеціальних експертиз експертно-криміналістичного центру Головного управління МВС Херсонської області”. 

На своїй посаді Щеглов проводив експертні дослідження та готував відповідні висновки в незаконно створеному окупаційною владою правоохоронному органі. 

Йому загрожує ув'язнення від 12 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Суворовський районний суд Одеси визнав винним у колабораціонізмі 47-річного Олега Буховця, який у 2022 році очолював окупаційну поліцію в Каховці на Херсонщині.
  • Судитимуть за колабораціонізм та порушення законів та звичаїв війни трьох жителів Скадовського району Херсонської області. Вони обійняли посади в окупаційній поліції. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів