Підтримати нас

Нову підозру отримав загиблий Стремоусов, який на Херсонщині співпрацював з РФ

22 вересня 2024 12:42
137
Поширити:
Фото з телеграму Кирила Стремоусова

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в організації та проведенні незаконного референдуму щодо приєднання окупованої території Херонщини до РФ загиблому Кирилу Стремоусову.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, Стремоусов як заступник голови окупаційної ВЦА займався висвітленням незаконного референдуму в ЗМІ та поширював публічні заклики до його проведення. Також він проводив зустрічі з жителями Херсонщини, де переконував їх взяти участь в “голосуванні”.

Зазначається, що про незаконний референдум він розповідав у своєму телеграмі, “Радіо Комсомольська правда”, “Росія 24”, “Росія 1”, “НТВ”, “Таврія” та на відеоконференції у студії “60 хвилин”.

Окрім цього, Стремоусов виправдовував і визнавав захоплення Росією території України.

  • Кирило Стремоусов із початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України підтримав російських військових. Під час окупації Херсона він очолив незаконне об’єднання “Комітет порятунку за мир та порядок”, а у вересні 2022 року отримав російський паспорт. За даними окупаційної влади, Стремоусов загинув у ДТП 9 листопада 2022 року.
  • У жовтні 2023 року Стремоусова засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.
  • У квітні 2024 року Кирилу Стремоусову оголосили підозру в пособництві державі-агресору. Йому інкримінують роботу на посаді заступника незаконного очільника Херсонщини з питань зовнішньої та внутрішньої політики.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів