Підтримати нас

Мертвий Стремоусов та ще чотири колаборанти з Херсона отримали підозри

Автор статті
18 квітня 2024 13:39
621
Поширити:
Кирило Стемоусов. Фото: російські ЗМІ

Заочно нові підозри в пособництві державі-агресору від Служби безпеки України отримали колишні херсонські політики й чиновники: 48-річний Сергій Черевко, 42-річний Ігор Семенчев, 54-річний Віталій Булюк, 58-річна Тетяна Мітрофанова і навіть вбитий у листопаді 2022 року Кирило Стремоусов.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Вищезгаданим особам інкримінують пособництво ворогу й отримання ключових посад в окупаційних структурах на Херсонщині. Їм загрожує від 10 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

13 квітня 2022 року всі вони увійшли до складу окупаційної надзвичайної комісії з розв'язання невідкладних питань, створеній незаконним російським військовим комендантом Херсонської області.

“З травня по листопад 2022 року всі ці зрадники брали участь у засіданнях “комісії”, голосували за незаконне утримання під вартою осіб у слідчому ізоляторі, розпоряджалися долею утримуваних у херсонській Північній виправній колонії №90 в’язнів”, – пише ЦЖР.

Кирилу Стремоусову інкримінують роботу на посаді заступника незаконного очільника Херсонщини з питань зовнішньої та внутрішньої політики.

Адвокатці Тетяні Мітрофановій інкримінують отримання посади начальниці юридичного відділу окупаційної адміністрації Херсонщини.

 

Депутат Херсонської обласної ради від партії “Наш край” Віталій Булюк отримав підозру в колабораціонізмі, адже наразі працює заступником голови окупаційної адміністрації Херсонщини з економічних, фінансових питань та аграрного сектору.



Ігорю Семенчеву – молодшому інкримінують роботу заступником незаконного очільника Херсонщини з питань інфраструктури, ЖКГ і ТЕК. А Сергію Черевку – роботу заступником незаконного очільника області з питань соцполітики, а також заступником голови окупаційного уряду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ