Підтримати нас

Мертвого колаборанта з Херсона Кирила Стремоусова засудили до довічного ув'язнення

Vgoru
Автор статті
18 жовтня 2023 08:17
3,223
Поширити:

Окупаційного заступника губернатора Херсонської області Кирила Стремоусова, який помер, засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна. Засідання відбулося в Малиновському райсуді Одеси.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного з судової зали.

Фото Суспільне Одеса

Зазначається, що в листопаді 2022 року стало відомо про смерть Стремоусова – нібито він загинув у ДТП. Стремоусова звинувачували в колабораційний діяльності та держзраді, справу почали розглядати ще до інформації про загибель, після чого продовжили розглядати заочно.

Загалом Кирила Стремоусова засудили до дев'яти років за колабораціонізм, до 13 років із конфіскацією майна за держзраду й до довічного ув'язнення за держзраду в умовах збройного конфлікту. За сукупністю обвинуваченого засудили до довічного ув'язнення, ідеться в матеріалу Суспільного.

Адвокатка Стремоусова Тетяна Бабкова заявила, що справа могла б бути закрита раніше, якби було офіційне підтвердження смерті Стремоусова. Також вона заявила, що захист має намір подавати апеляцію.

Тетяна Бабкова заявила, що в суді, на її переконання, не було надано достатньо доказів щодо держзради Стремоусова.

"Фактично вирок ґрунтується лише на "ютубівських" висловах та "ютубівських" програмах, які вів Стремоусов і мав, на жаль, можна сказати, велику кількість підписників", – сказала адвокатка. 

Кирил Стремоусов – херсонський блогер-колаборант, який активно підтримував окупацію Херсонщини. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Стремоусов очолив “Комітет спасіння “За мир і порядок”, згодом став “заступником голови ВЦА Херсонської області”. Називав себе «росіянином», який багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». Поховали його в Криму.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ